Dyckerhoff Basal kiest voor Wiejelo Equipment

Wiejelo Equipment heeft in de afgelopen maanden twee centrales van Dyckerhoff Basal voorzien van Automatische smeersystemen. Daarnaast zijn wij druk bezig om een derde centrale aan te passen.

Dyckerhof Basal heeft een landelijk dekkend netwerk van betoncentrales waarbij zij heel Nederland kunnen voorzien van hoogwaardige en kwalitatieve betonproducten. Beton is een product waarbij de tijd en het onderhoud van cruciaal belang zijn. Er kan geen stilstand/uitval worden gepermitteerd. Een betoncentrale heeft verschillende bewegende delen die gesmeerd dienen te worden om slijtage te voorkomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wormen, kleppen, etc.

Veiliger, duurzamer, beter, en tijdbesparend met een centraal automatisch smeersysteem

In het geval van een betoncentrale zitten er veel verschillende smeerpunten met elk hun eigen vetbehoefte. Hierbij is het belangrijk dat elk smeerpunt niet te veel en niet te weinig vet en op het juiste moment de vetsmering krijgt toegepast.

Hiervoor is het progressieve systeem van ILC een ideale oplossing! Het ILC systeem is namelijk op tijd in te stellen of in pulsen. Hiermee kan de precieze hoeveelheid ingesteld worden en om de hoeveel tijd de machine het vet krijgt toegediend.

Het systeem kan, na gelang de behoefte, ook in pulsen worden ingesteld. Bijvoorbeeld: Als een machine een cyclus afrond van zijn werk, geeft de machine door stuurspanning een opdracht aan de pomp waardoor dit proces geheel geautomatiseerd kan worden. Daarnaast weet je bij een progressief systeem altijd zeker dat alle smeerpunten hun vet krijgen toebedeeld.

Voordelen:

  • Juiste hoeveelheid vet. Vaak zie je dat er teveel of te weinig word gesmeerd. In beide gevallen zijn de gevolgen zeer groot.
  • Timing. Voor de levensduur van een draaipunt is het beter vaker kleine hoeveelheden te smeren dan in één keer veel vet. Een automatisch smeersysteem is natuurlijk uiterst geschikt.
  • Veiligheid. Er hoeft niet meer door de machine geklommen te worden wat de kans op ongelukken verkleind.
  • Tijd. Automatisch smeren bespaard een hoop tijd en kan vervolgens worden gebruikt om bijvoorbeeld inspecties uit te voeren of ander onderhoud.

Contact

Heeft u vragen over Wiejelo Equipment
of onze producten & diensten?

Contact