Buscoach fieldtests at “Plot Brandweerschool”

Op vrijdag 12 mei te Genk op het complex “Plot Brandweerschool” heeft Wiejelo equipment voor genodigden uit de automotive industrie demonstraties gegeven. Een aantal afgevaardigden van een autobus fabrikant was getuige bij testen van Firetrace ABC dry chemical ILP CE automatische blussystemen. De locatie “PLOT Brandweerschool” is een “multidisciplinair oefenterrein” voor de opleiding van hulpdiensten en brandweer. Op dit terrein bevindt zich ook een oude Van Hool bus voor opleiding en trainingsdoeleinden hoe te handelen bij brand.

In het motorcompartiment van de test bus was een Firetrace indirect (ILP) brandblussysteem gëinstalleerd. Uiteindelijk zijn er 4 testen uitgevoerd. Voor de nabootsing van een flinke brand, is er een behoorlijke hoeveelheid benzeen (wasbenzine) in het motorcompartiment gespoten. Ondanks dat de slangen steeds opnieuw zijn gebruikt zonder tussentijdse reiniging tussen de testen door (waardoor één van nozzles het systeem gedeeltelijk blokkeerde), is het systeem nog steeds in staat om het vuur te blussen. De toeschouwers waren onder de indruk van de snelle blusvaardigheid.

Citaten van de dag:

“We hadden een zeer interessante en nuttige dag”. “Van wat we zagen waren we ervan overtuigd dat het ABC ILP-systeem in een bus superieur is ten opzichte van schuim- of waterblussystemen”. “ Enkel wanneer de klant dat persé kiest, zal er een  schuim- of waterblussysteem worden geleverd, anders zal er vanaf nu alleen gebruik worden gekozen voor een ABC ILP systeem”.

De tests hebben ook duidelijk de betrouwbaarheid van de branddetectieslang aangetoond. De aanwezigen vinden het verwonderlijk dat in de test opstelling van de keurinstantie Sp Zweden, branddetectie niet aan orde komt. De aanwezigen vonden dat de opzet van de Sp-test dient te worden aangevuld met het onderdeel detectie omdat dat een essentieel vormt van adequate brandbeveiliging.

Buscoach fieldtests Movie

Contact

Heeft u vragen over Wiejelo Equipment
of onze producten & diensten?

Contact