Bezoek aan Tanjung Enim, Zuid Sumatra bij Palembang, Indonesië

Na een start, amper een jaar geleden, heeft Wiejelo equipment een begin gemaakt waarin 300 Firetrace brandblussystemen zijn geleverd voor de mijnbouwindustrie in Indonesië. Afgelopen maand zijn onze experts weer ter plaatse geweest voor periodieke training van gebruikers en servicepersoneel. Tijdens deze bezoeken vinden ook de doorlopende inspecties plaats om er zeker van te zijn dat onze systemen ook in deze extreme omstandigheden 24 uur per etmaal optimaal werken. Het materieel waarop onze systemen is gemonteerd wordt ingezet op Kalimantan (Borneo), Sulawesi (Celebes) en Sumatra.

Deze start vormt niet alleen een initiële voor stap voor Wiejelo, het markeert ook een keerpunt in de “mindset” van de lokale eindgebruikers. Inmiddels zijn de eindgebruikers er van bewust dat de “Dry Chemical” poederblussystemen veel voordelen bieden in vergelijking met de systemen die AFFF-schuim als blusmiddel gebruiken. Het heeft enige moeite gekost de hardnekkige mythe te doorbreken dat blussystemen met schuim de enige en beste weg waren. De voordelen van “Dry Chemical” poederblussystemen zijn duidelijk: Op de eerste plaats is middels erkende testen en via de praktijk bewezen dat de poederblussystemen het meest effectief blussen. In de tweede plaats ze zijn compact en eenvoudig te installeren en dat tegen aanmerkelijk lagere kosten.

Inmiddels is Wiejelo meer dan 15 jaar succesvol in deze markt met smeersystemen. Wij twijfelen er niet aan dat het met automatische brandblussystemen vergelijkbare navolging krijgt.


Contact

Heeft u vragen over Wiejelo Equipment
of onze producten & diensten?

Contact