Automatische brandblussystemen CNC Machines

Met het gebruik van een automatisch brandblussysteem voor CNC Machines, is de gepatenteerde detectieleiding in staat om een beginnende brand snel te detecteren. Daarnaast is het mogelijk om een 2e detectiemethode, zoals een aspiratiesysteem, het blussysteem parallel aan te laten sturen.

Wiejelo Equipment adviseert in veel CNC Machines een blussysteem met FK5. FK5 is een vloeistof bij kamertemperatuur. Bij een blussing onttrekt FK5 warmte aan het vuur waardoor de chemische reactie wordt verbroken, de brand wordt afgekoeld en onmiddellijk wordt geblust. Door het afkoelende effect is de kans op herontsteking van de brand nihil. Bij een blussing verdampt alle niet gebruikte FK5 onmiddellijk en binnen 5 dagen is het product geheel opgenomen in de atmosfeer.

FK5 heeft geen enkel effect op de apparatuur. Er hoeft niets opgeruimd, schoongemaakt of gerepareerd te worden ten gevolge van een blussing.

Belangrijke eisen voor een automatisch brandblussysteem in CNC Machines zijn:

  • Snelle en betrouwbare detectie.
  • Snelle en zekere blussing van de brand.
  • Voorkomen van herontsteking van de brand.
  • Gebruik van blusmiddelen die geen schade toebrengen aan de gevoelige apparatuur.


Voor meer uitgebreide informatie over de werking en toepassing van onze brandblussystemen voor CNC machines, kunt u het beste vrijblijvend contact met ons opnemen op 085-8785691 of per mail via sales@wiejelo.com

Contact

Onze specialisten helpen u graag met het realiseren van brandblussystemen voor uw CNC machines.

Contact